Μάνος Μυλωνάκης Live (Your Hand in Mine) w/ Hior Chronik
Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε πτυχιακό επίπεδο. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την "ηχητική" αρχιτεκτονική και το ρόλο του υποκειμενισμού στην ηχητική αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (Soundscapes, 2008). Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των Your Hand in Mine (cinematic - folk).
Ως ένας εκ των δύο Your Hand in Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης είχε την ευκαιρία να δώσει συναυλίες τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ, να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη σύνθεση, τη μουσική τεχνολογία, τις μουσικές του δρόμου, αλλά και να χτίσει μια μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα: wurlitzer piano, ακκορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρες, κρουστά, persephone, stroh-violin, γιουκαλίλι, μεταλόφωνο, μελόντικα, toy piano, μουσικά κουτιά. Οι YHIM κυκλοφόρησαν τρεις δισκογραφικές δουλειές, ανάμεσα στις οποίες ένα πρωτότυπο soundtrack για το βωβό ιαπωνικό αριστούργημα Every Night Dreams (1933) του Mikio Naruse, έπειτα από ανάθεση του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2007.
Το καλοκαίρι του 2014, και μετά τη διάλυση των YHIM, ο Μάνος Μυλωνάκης ταξιδεύει στο Reykjavik, όπου με ντόπιους μουσικούς ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό EP, Sólfar (, για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Λίγο αργότερα, ξεκινά τη συνεργασία του με τον θεατρικό σκηνοθέτη Γιάννη Παρασκευόπουλο και γράφει πρωτότυπη μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις: “Συνέβη και του χρόνου” του Alan Eyckbourn (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2014), “Zyklon ή το πεπρωμένο” του Θανάση Τριαρίδη (Θέατρο BlackBox και Αλκμήνη, άνοιξη 2015), “Γλάρος” του A. P. Checkhov (Teatru National Marin Sorescu, Κραϊόβα, Ρουμανία, Δεκέμβριος 2015), "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α." της Λένας Κιτσοπούλου (Θέατρο Τ, Θεσ/νίκη, Ιανουάριος 2016) και “Festen” του Thomas Vinterberg (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2016)
Παράλληλα, συνθέτει μουσική για μικρά και μεγαλύτερα ντοκιμαντέρ, μικρά online videos και άλλα πρότζεκτ (Χαίρε και πίει ευ, Urban Lighscapes, Μια Γειτονιά στο Όριο) ενώ δίνει συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις (Pic Nic Urban Festival 2014, Sofar Sounds 2015, Φεστιβάλ Δημητρίων 2015, Music On Open Stage Festival 2016).
Μαζί του
Μιχάλης Βρέττας (βιολί)
Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο)
Etten (φωνή)
Reviews
Higherplainmusic.com "...It’s one of the first gems of 2016. Manos Milonakis has made a minor masterpiece..."
musicwontsaveyou.com: “...large expressive horizons, characterized by a chamber footprint, full of evocative details”
athensvoice.gr: “η ήπια παλλόμενη, αλλά συγκινησιακή, αναγεννησιακή, μινιμαλιστική και ενορατική μουσική του φτιάχνει εξαίσια ηχοτοπία.”
musicpaper.gr “...Συνθέσεις με κυριαρχία του πιάνου, μινιμαλίζουσας υφής, με αναφορές στον Wim Mertens, τον Michael Nyman και τον λυρικό Brian Eno - ένα είδος λεπταίσθητου ταξιδιού, μελωδικού και οργανωμένου...”
againstthesilence.com: “Η μουσική αναπαράγει ηλιόλουστες αποχρώσεις οι οποίες αγγίζουν το άγνωστο που μένει να ανακαλυφθεί μέσω ενός αιώνιου και αέναου ταξιδιού...”
Ο Hior Chronik ξεκίνησε να δουλεύει ως παραγωγός στον Jazz Fm και ως συντάκτης σε διάφορα μουσικά περιοδικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μόλις πριν 7 χρόνια όμως ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη δημιουργία μουσικής εστιάζοντας κυρίως στον κινηματογραφικό ήχο. Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία, που διαμορφώνουν έναν ήχο πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις.
Η πρώτη του κυκλοφορία «I’m a Tree» έφερε την ετικέτα της καναδέζικης εταιρείας «Les Enregistrements Variables». Πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Unspoken Words» για λογαριασμό της mu:nest label, στο οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τους Akira Kosemura, Natalie Beridze/Tba, Aaron Martin και R. Doering. Είναι μέλος των Pill-Oh, με τους οποίους το 2012 κυκλοφόρησε για λογαριασμό της Kitchen.Label το άλμπουμ «Vanishing Mirror». Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε η νέα προσωπική του δουλειά με τίτλο «Taking the Veil» (Kitchen.Label), η οποία περιέχει συνεργασίες με τους Field Rotation, Sophie Huchings, Familiar Trees και Yoshida Yashusi. Επιπλέον, εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό γράφτηκαν για τις συνεργασίες του με τον Arovane («Strange Isolate Places») στο άλμπουμ «In Between» και τον Μιχάλη Δέλτα («Sun Sea Sky Records»). Μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να κυκλοφορήσει το 4ο προσωπικό άλμπουμ του και πάλι από την Kitchen.Label.