Μαγειρίτσα + Κόκκινα Αυγά στον κήπο του six d.o.g.s
Μεγάλο Σαββατόβραδο, 23 Απριλίου στις 00:00 τα μεσάνυχτα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ύστερα από μαζικό public demand, πορείες στο Υπουργείο Ζεστής Σούπας, συνεστιάσεις και ολονυκτίες στα Προπύλαια, το αίτημα του λαού για σερβίρισμα και καταβρόχθιση Σπιτικής Μαγειρίτσας στον κήπο του six d.o.g.s το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έγινε δεκτό. Μετά την καθιερωμένη βραδυνή βόλτα στην τοπική μας εκκλησία, τους δυνατούς κρότους από τα δυναμιτάκια, το καυτό λιωμένο κερί στα χεράκια, κατηφορίστε τα σκαλιά του κήπου και παραγγείλτε ένα πιάτο καυτή Μαγειρίτσα. Συνοδεύεται ιδανικά με παγωμένο Mojito Συκωταριά, Daquiri Σέλινο, Vodka-Κεφαλάκι, και άλλα πολλά. Ον τοπ οφ δατ, θα έχουμε και κόκκινα αυγά ωραιότατα να τσουγκρίσουμε, έτσι, για το καλό.
Υλικά
1 κεφαλάκι και τα εντόσθια ενός (μέτριου) αρνιού
3 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
άνηθο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι μαλακό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
αυγά
2 κουταλιές της σούπας ρύζι
χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Βάζετε το κεφαλάκι κάτω από το τρεχούμενο νερό και το καθαρίζετε. Ανοίγετε το στόμα του και αφήνετε το νερό να τρέξει ως τον φάρυγγα. Ξεπλένετε καλά τη μύτη και τα αυτιά του, κόβετε τυχόν τριχούλες και το βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα με νερό (να το σκεπάζει). Αφήνετε να βράσει, ξαφρίζετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Ρίχνετε μαζί το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα. Όταν ψηθεί σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε για τη μαγειρίτσα. Πλένετε την κοιλιά με τα έντερα αφού γυρίσετε το μέσα έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου (σαν μεγάλο καλαμάκι από σουβλάκι), κόβετε την κοιλιά σε 2-3 κομμάτια, τη ζεματίζετε με βραστό νερό, τα βάζετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου και μετά χύνετε το νερό που έβρασαν. Σε ρηχή και μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, προσθέτετε τα έντερα αφού τα ψιλοκόψετε, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό που είχατε φυλάξει και βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Δοκιμάστε με το πιρούνι το κρέας για να διαπιστώσετε αν ψήθηκε. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνετε το ρύζι.
Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά. Σε ένα βαθύ πιάτο διαλύετε το αλεύρι στο χυμό των λεμονιών και το προσθέτετε στα αυγά. Προσθέτετε ελάχιστο ζωμό στην αρχή (για να μην κόψει) και ανακατεύετε συνέχεια με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια προσθέτετε αρκετό ζωμό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, έως ότου γεμίσει το μπολ. Βγάζετε την κατσαρόλα με τα έντερα από τη φωτιά, προσθέτετε το μείγμα από το μπολ αργά, ανακινώντας την κατσαρόλα ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.